Fogyasztói szempontból


fogyasztói szempontból

Files Abstract Az étrend-kiegészítők fogyasztói szempontból az elmúlt néhány évben rohamosan nőtt; Magyarországon jelenleg több mint 15 regisztrált étrend-kiegészítő található meg a piacon. Ezek a hagyományostól eltérő élelmiszerek hogyan lehet gyógyítani az alkoholból származó látást? a kockázatuk is eltérhet a szokásostól.

  1. VKontakte szemvizsgálat
  2. Mi a látás ischaemia
  3. Fogyasztói szempontból Maximizing Profit Under Monopoly Letöltés A koronavírus járvány következtében kialakult helyzet alapjaiban formálja át a fogyasztók életvitelét, szokásait, viselkedését, döntési mechanizmusait.
  4. DOI:
  5. Rövidlátás hyperopiaig
  6. «То же самое будет и со мной», - подумала .

A fogyasztók ugyanakkor jelentős mennyiségű információval találkozhatnak a piacon az étrendkiegészítőkkel kapcsolatban, melyek sokszor megtévesztőek lehetnek és a vásárlói szokásokat is befolyásolhatják. A kutatás legfőbb célkitűzése ezért a fogyasztói szokások felmérése a felnőtt korú lakosság körében az étrend-kiegészítők esetében, kiemelve az élelmiszer-biztonságot meghatározó néhány tényezőt, mint a minőség, az információk hitelessége és a kockázatok.

Elérhető a válság hatásait fogyasztói szempontból vizsgáló kutatássorozat első heti riportja

Primer kutatás keretében fókuszcsoportos interjú, illetve online megkérdezés fogyasztói szempontból alkalmazásra. A legfőbb motivációs tényezőnek az étrend-kiegészítők fogyasztásában a vitaminpótlás bizonyult. Mind a fókuszcsoportos interjúk, mind az írásbeli megkérdezés eredményeinek alapján elmondható, hogy az étrend-kiegészítők használatát a megkérdezettek különbözőképpen ítélik meg.

Az alanyokat más-más okok motiválják az étrend-kiegészítők használatában, szerepüknek is eltérő fontosságot tulajdonítanak.

fogyasztói szempontból

Az adatfeldolgozás során faktor- illetve klaszteranalízis segítségével a fogyasztókat az alapján szegmentáltuk, hogy miként ítélik meg az étrend-kiegészítők használatát. A megkérdezettek körében így négy homogén csoportot hoztunk létre és megvizsgáltuk, hogy milyen tulajdonságok jellemzik az egyes csoportokba kerülő fogyasztókat.

fogyasztói szempontból

Az étrend-kiegészítők fogyasztásában a leggyakoribb motivációs tényező a vitaminpótlás, melyet az egészségmegőrzés követ, mint jelentős motivációs tényező. A motivációs tényezők esetén különbség mutatkozott a nemek között: az egészségmegőrzést leginkább a nők jelölték fogyasztói szempontból az étrend-kiegészítők fogyasztásának indokaként.

Az étrend-kiegészítők beszerzésénél a hagyományos kiskereskedelmi egységek dominálnak; az egyéb beszerzési csatornák háttérbe szorulnak.

fogyasztói szempontból

A fogyasztók étrend-kiegészítők vásárlásánál az egészségügyi szakemberek gyógyszerész, orvos véleményét tartják a leghitelesebbnek. These products are different from the traditional food products and the risks associated with them may also differ from the traditional food risks.

Problémamegoldás a fogyasztói társadalomban. Materiális szinten.

On the one hand, the typical food risks e. Meanwhile, customers are given significant amounts of information about dietary supplements on the market, but this information can sometimes be misleading and may influence consumer habits. The aim of our research therefore is to examine the consumption patterns of adult dietary supplements users, highlighting some of the determinants of food safety, such as quality, availability of information and risks.

Online. Bárhol. Bármikor.

Within the framework of primary research, focus group interviews were conducted and a survey was also used. The results show that uses of dietary supplements are judged differently by the respondents.

fogyasztói szempontból

Consumers of dietary supplements are motivated by different reasons and they attach different degrees of importance to the roles of these products. Forty-two per cent of consumers use dietary supplements seasonally, while 18 per cent of them consume them daily.

Több száz tankönyv és szakkönyv egy helyen

The main motivation in the consumption of these products is to supply vitamins. In data processing, factor- and cluster analysis were used to segment consumers based upon how they consider the use of dietary supplements. Four homogenous groups were identified among the respondents and we examined which consumer characteristics were applicable to each group, with particular emphasis on food-safety issues.