Tökéletes látomásom, Ez történt eddig…


Joseph Smith élete: Az első látomás Hogyan változtatta meg az első látomás a világot?

Tökéletes látomásom

Ki volt Joseph Smith? Ha már hallott a mormonokról, valószínűleg felmerült Önben, hogy ki is indította el a mormon vallást.

  1. Tóparti látomás
  2. Fejfájás folyamatosan; a látás romlott

Azonban jóval azelőtt, hogy egy világméretű vallási mozgalom alapítójaként vált volna ismertté, Joseph Smith egy egyszerű fiú volt, aki csak annyit akart megtudni, hogy melyik egyházhoz csatlakozzon. Hogy kezdett el Joseph Smith a vallás iránt érdeklődni? Fiatal tizenévesként Joseph és családja New York állam vidéki részén élt, egy olyan környéken, amely a vallásos lelkesedéséről vált ismertté.

Josephet tökéletes látomásom késztette, de egyúttal össze is zavarta ez a vallási izgalom, és őszintén szerette volna megtudni, hogy a megtérteket kereső számos felekezet közül melyik Isten tökéletes látomásom egyháza lásd Steven C. Joseph, aki ekkor 14 éves volt, a Bibliához fordult segítségért.

  • Látás, látomás Van egy látomásom.
  • Tökéletes látomásom Joseph Smith élete: Az első látomás
  • Kevesebb annál és sokkal több.
  • Joseph Smith élete: Az első látomás
  • Állítsa vissza mindenki látását 100 százalékra
  • Tökéletes | Anne Bishop - Vision in Silver (Ezüst látomás) - Three Points Of View

Mi az az első látomás? Miután Joseph besétált az erdőbe, letérdelt egy félreeső facsoportnál, és életében először fennhangon kezdett imádkozni lásd Tökéletes látomásom Smith története Azonban alig kezdett bele Joseph az imába, máris képtelen volt folytatni azt.

Gyönyörű Nyugtató Zene • Csendes Zongorazene És Gitárzene - Sunny Mornings Peder B. Helland -tól

E rendkívüli ellenállásra és sötétségre válaszul Joseph fokozott erővel folytatta az imáját. Ekkor következett be a mai idők egyik legnagyszerűbb csodája, melyet a mormonok az első látomásnak neveznek.

Abban a pillanatban, amikor kész voltam kétségbe esni és átadni magamat a pusztulásnak… egy fényoszlopot láttam pontosan a fejem felett, a napnál is ragyogóbbat, mely fokozatosan ereszkedett lefelé, mígnem megpihent rajtam.

tökéletes látomásom

Amint megjelent, észrevettem, hogy megszabadultam az ellenségtől, mely fogva tartott. Amikor a fény megpihent rajtam, két Személyt láttam felettem a levegőben állni, akiknek ragyogása és dicsősége tökéletes látomásom volt.

Egyikük hozzám szólt, a nevemen szólítva, és ezt mondta a másikra mutatva: Ez az én Szeretett Fiam. Őt hallgasd! Az utolsó napi szentek hite szerint Joseph Smith ezen első látomása során Isten és Jézus Krisztus is szólt hozzá.

Az utolsó napi szentek hite szerint az evangélium teljessége Joseph Smith által vissza lett állítva, amikor tíz évvel később az Tökéletes látomásom megalapította rajta keresztül Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát.

Tóparti látomás

Miért fontos az első látomás a mormon vallásban? Az utolsó napi szentek úgy tekintenek Joseph Smith első látomására, mint a mormon vallás megalapításának első, alapvető lépésére. Az első látomás révén két igazságot is megtudunk, amelyek központi helyet foglalnak el a mormon tanban.

tökéletes látomásom

Először, hogy Isten és Jézus Krisztus két külön személy, akik mindketten tökéletes, megdicsőült testtel rendelkeznek. Másodszor, hogy Isten ma is, továbbra is kinyilatkoztatja akaratát az emberiség számára.

Van egy látomásom. A magyar irodalom története / Látomások

Az első látomást követően Joseph Smith lefordította a Mormon könyvét, amely egy Jézus Krisztusról tanító ősi szentíráskötet; visszaállította az igaz papságot és azt a pecsételő hatalmat, amely lehetővé teszi, hogy a családok az eljövendő életben is együtt legyenek; valamint számos további kinyilatkoztatást kapott Istentől.

A ma élő utolsó napi szentek hite szerint Joseph Smith valóban Isten prófétája volt.

tökéletes látomásom

Hogy tudhatok meg többet?